Mieszkanie w Konstancinie

katarzynadenst on 25 marca, 2021

To mieszkanie z rynku wtórnego wymagało przebudowy, rozjaśnienia, wpuszczenia światła, a także otwarcia przestrzeni korytarza wejściowego. Szerokie otwarcie korytarza sprawiło, że już od wejścia do środka zaprasza widok przestronnego i przytulnego wnętrza – aż po sam salon. Korytarz został otwarty poprzez likwidację wc i wykorzystanie tej przestrzeni na szafy. Przebudowana została również łazienka. Jej układ został dostosowany do sprzętów i potrzeb Inwestorów.

To mieszkanie z rynku wtórnego wymagało przebudowy, rozjaśnienia, wpuszczenia światła, a także otwarcia przestrzeni korytarza wejściowego. Szerokie otwarcie korytarza sprawiło, że już od wejścia do środka zaprasza widok przestronnego i przytulnego wnętrza – aż po sam salon. Korytarz został otwarty poprzez likwidację wc i wykorzystanie tej przestrzeni na szafy. Przebudowana została również łazienka. Jej układ został dostosowany do sprzętów i potrzeb Inwestorów.

Na przedłużeniu korytarza znajduje się kuchnia i salon. Wszystkie trzy pomieszczenia rozdziela stojący na środku słup, który od strony salonu eksponuje ekologiczny kominek.
Duża kuchnia z blatem roboczym w kształcie litery U oraz dwoma narożnymi oknami daje mnóstwo przyjemności z gotowania – zwłaszcza latem, gdy zza okna widać ogród. Ściana nad blatem roboczym między oknami potraktowana została dekoracyjnie i ozdobiona piękną tapetą z wierzbami i połyskującymi gruszkami.
Stół jadalniany ustawiony został pod oknem wykusza, który rozciąga się na trzy strony świata i odsłania ogród. Dzięki lampom na ruchomych ramionach jadalnia może powiększać się na dość spore przyjęcia rodzinne.
Pokój gościnny zaprojektowano z myślą o dzieciach i wnukach, które przyjeżdżają na weekend. Zdobi go mapa świata, na której właściciel zaznacza miejsca, które odwiedził.
Z kolei sypialnia to azyl. Ciepłe kolory, tapeta z delikatnym geometrycznym wzorem i duże wygodne łóżko pozwalają się zrelaksować i odprężyć po całym dniu.

Na przedłużeniu korytarza znajduje się kuchnia i salon. Wszystkie trzy pomieszczenia rozdziela stojący na środku słup, który od strony salonu eksponuje ekologiczny kominek.
Duża kuchnia z blatem roboczym w kształcie litery U oraz dwoma narożnymi oknami daje mnóstwo przyjemności z gotowania – zwłaszcza latem, gdy zza okna widać ogród. Ściana nad blatem roboczym między oknami potraktowana została dekoracyjnie i ozdobiona piękną tapetą z wierzbami i połyskującymi gruszkami.
Stół jadalniany ustawiony został pod oknem wykusza, który rozciąga się na trzy strony świata i odsłania ogród. Dzięki lampom na ruchomych ramionach jadalnia może powiększać się na dość spore przyjęcia rodzinne.
Pokój gościnny zaprojektowano z myślą o dzieciach i wnukach, które przyjeżdżają na weekend. Zdobi go mapa świata, na której właściciel zaznacza miejsca, które odwiedził.
Z kolei sypialnia to azyl. Ciepłe kolory, tapeta z delikatnym geometrycznym wzorem i duże wygodne łóżko pozwalają się zrelaksować i odprężyć po całym dniu.

Mieszkanie w Konstancinie
Mieszkanie w Konstancinie - kuchnia
Mieszkanie w Konstancinie
Mieszkanie w Konstancinie - kuchnia
Mieszkanie w Konstancinie - salon
Mieszkanie w Konstancinie - salon
Łazienka-Konstancin
Sypialnia Konstancin
Łazienka-Konstancin
Sypialnia Konstancin